„Ochrona praw funkcjonariuszy i żołnierzy w demokratycznym państwie”.

dodano 2017-04-24 08:37 w kategorii: Ludzie

Obrady poświęcone będą założeniom do obywatelskiego projektu ustawy zmieniającej ustawę „represyjną” oraz powołaniu Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej.

W załączeniu przesyłam Państwu oficjalne zaproszenie na Konferencję, w której udział wezmą przedstawiciele wszystkich organizacji grupujących służby mundurowe oraz Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Organizatorami Konferencji są szefowie stowarzyszeń mundurowych, a w imieniu SLD nasi Posłowie do Parlamentu Europejskiego: Bogusław Liberadzki, Krystyna Łybacka i oczywiście Janusz Zemke.

Wszystkich, którzy są zainteresowani udziałem w konferencji, szczególnie osoby związane ze służbami mundurowymi, serdecznie zapraszamy w imieniu organizatorów – przyjazd do Warszawy we własnym zakresie. Ze względów proceduralnych jakie obowiązują w Sejmie, osoby które chciałyby przyjechać na Konferencję muszą przesłać swoje imię i nazwisko, w nieprzekraczalnym terminie,  do poniedziałku tj. 24 kwietnia, na maila: azeitz@sld.org.pl. Lista osób do wejścia do Sejmu PR na Konferencję będzie znajdowała się przy wejściu głównym.

Ponieważ prosiliśmy o zorganizowanie do końca czerwca podobnych spotkań na poziomie województw i do 1 października na poziomie powiatów, ważne jest aby sekretarz Rady Wojewódzkiej SLD lub osoba która będzie organizatorem tych spotkań w województwach była obecna na Konferencji w Sejmie.